Beginners cursussen

Beginners cursussen 1 & 2

Roeicentrum Berlagebrug heeft als doel de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Roeien is een gezonde sport, die je het hele jaar kunt beoefenen! Wij organiseren het hele jaar door Beginners cursussen, die u de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen in de wereld van de roeisport en te genieten van de prachtige Amsterdamse wateren. Het Roeicentrum biedt roeien met professionele begeleiding, zonder de belemmering van een lidmaatschap.

Beginners cursus 1 & 2

Overzicht van de cursus:
• 4 persoons stabiele roeiboot
• 1 uur per les
• Coaching en begeleiding door onze ervaren instructeurs
• Leuke cursus onderdelen zoals boord aan boord sprint races aan het einde van het cursusblok

Per cursus heb je 8 weken les. De beginnerscursus-2 is de vervolgcursus na beginnerscursus-1.

Aan het einde van deze cursussen heb je basiskennis van:
• Roeien in een team
• Basis van de roeitechniek in praktijk
• Materiaalbesef en omgang met de roeiboten
• Veiligheid en vaarregels

Bij het goed afronden van beide cursussen is het mogelijk om door te stromen naar de Lichtgevorderden cursussen, en een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Ervaring
Geen roei-ervaring vereist

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Januari – december
Cursusagenda 2023

Prijs
€179,-

Uw eerste les

Houdt er a.u.b. rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in roeitenue, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op u wacht. De hoofdinstructeur van Team Berlagebrug zal u voorstellen aan uw roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug heeft uitstekende faciliteiten. De omkleedruimtes en douches zijn voor zowel groepen als individuen ingericht. Voor al uw waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná uw roeiles zal Team Berlagebrug voor u klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kunt u gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om u zo te kleden alsof u gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen.

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus 1 voor een ploeg.

Wat gebeurt er als ik de beginners cursus 1 heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de beginners cursus 2. In de tweede roeicursus leer je in hetzelfde boottype meer snelheid maken, nog meer commando’s en kun je steeds grotere rondes door de stad maken.

En na de beginners cursus 2?

Dan kan je starten met de lichtgevorderden cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen.

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvang je in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvang je dan een email met op welke tijd wij je hebben kunnen indelen. Daarna ontvang je nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. Je belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend vanaf 08:30 en avond vanaf 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €21.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten op het Roeicentrum, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kun je hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.