Hassle Beginner

Ontdek het roeien in de Hassle skiff

De Hassle skiff is een smalle één-persoonsboot, dat op veel roeiverenigingen gebruikt wordt. Als je de boot onder de knie hebt, kan je veel snelheid maken. Gedurende 8 weken werk je onder begeleiding van een ervaren instructeur aan je vaardigheden en fitheid. Deze cursus is voor iedereen die een mooie uitdaging wilt aangaan! Er zijn twee niveau’s: Beginner en Experienced.

Roeicentrum Berlagebrug biedt roeien met professionele begeleiding, zonder de belemmeringen van een lidmaatschap.

Hassle Beginner

De Hassle skiff is een smalle één-persoonsboot, voordat je hiermee kan starten is ervaring in de Liteboat vereist.

Aan het einde van deze cursus heb je de basiskennis van:
• Roeitechniek in praktijk
• Materiaalbesef en omgang met de roeiboten
• Veiligheid en vaarregels op het water

Ervaring
Ervaring in de Liteboat vereist

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Maart – Oktober
Cursusagenda

Prijs
€189,-

De eerste les

Houdt er rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in roeitenue, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op je wacht. De hoofdinstructeur van Team Berlagebrug zal je voorstellen aan je roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug heeft uitstekende faciliteiten. Er zijn omkleedruimtes met douches, en voor waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná de roeiles zal het horeca team voor je klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kun je gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding

De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes of blijven haken in de riemen. Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om je te kleden alsof je gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Voor wie is de skiffcursus Experienced bedoeld?

Voor iedereen die verder wilt roeien in de Hassle skiff. Je moet wel al ervaring hebben in de Hassle skiff om mee te doen in deze cursus. Nog geen ervaring? Dan verwijzen wij je graag door naar de Hassle Beginner cursus.

Kan ik een skiff huren na deze cursus?

Helaas verhuren wij onze boten niet. Je kan alleen in onze boten roeien tijdens een cursus of boek een privéles.

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus skiff kunnen bestaande klanten een losse les volgen. U belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend va 08:30 en avond va 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €25 per uur.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving?

Voor alle skiff cursussen geldt dat wanneer je betaald hebt, ook direct geplaatst bent en mee kan doen met de cursus. Er zal van te voren nog een nieuwsbrief met alle praktische informatie verzonden worden.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.

;