Development roeicursus

Verdiep jouw roeien in onze development cursus!

Development cursus

De Development cursus is bedoeld voor iedereen die de Beginners cursus al heeft gevolgd of enige eerdere roei-ervaring heeft. De cursus richt zich op het verbeteren van de techniek en het opbouwen van uithoudingsvermogen, met als doel je te ontwikkelen en je vaardigheden te verbeteren.

Deze tweede cursus legt meer nadruk op het verfijnen van de roeivaardigheid, het verbeteren van de prestaties op het water en het ontwikkelen van een beter begrip van de roeisport. Het doel is om roeiers te helpen een grotere vaardigheid te bereiken, of ze nu op een hoger niveau willen trainen of gewoon hun vaardigheden willen blijven verbeteren en willen genieten van de vele voordelen van roeien.

Overzicht van de cursus:
• 1 uur per week les
• Voor iedereen die de Beginners cursus heeft afgerond
• Roeien in een team
• Coaching en begeleiding door onze ervaren instructeurs
• Leuke cursus onderdelen zoals boord aan boord sprint races aan het einde van het cursusblok

 

Bij het goed afronden van beide cursussen is het mogelijk om door te stromen naar ons experienced programma, en leer je roeien met twee riemen!

Ervaring
Roeicursus beginners

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Januari – december
Cursusagenda

Prijs
€189

Uw eerste les
Houdt er a.u.b. rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in roeitenue, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op u wacht. De hoofdinstructeur van Team TopRow zal u voorstellen aan uw roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
TopRow Amsterdam heeft uitstekende faciliteiten. De omkleedruimtes en douches zijn voor zowel groepen als individuen ingericht. Voor al uw waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná uw roeiles zal Team TopRow voor u klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kunt u gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om u zo te kleden alsof u gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen of je samen met één of twee anderen opgeven. Als je graag samen met iemand in de boot wilt roeien verzoeken wij je om de voornaam en achternaam van diegene te vermelden bij het inschrijfformulier. Dan zorgen wij ervoor dat jullie samen worden geplaatst!

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus is speciaal voor iedereen zonder of met zeer beperkte roei-ervaring!

Wat gebeurt er als ik de beginner cursus heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de developed cursus. In de tweede roeicursus leer je in hetzelfde boottype meer snelheid maken, nog meer commando’s en kun je steeds grotere rondes door de stad maken.

En na de developed cursus?

Dan kan je starten met de expericenced cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen.

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus. Scroll even naar boven, daar kan je het inschrijfformulier vinden!

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvang je in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvang je dan een email met op welke tijd wij je hebben kunnen indelen. Daarna ontvang je nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. Je belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend vanaf 08:30 en avond vanaf 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €29.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten op het Roeicentrum, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kun je hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.

;