Beginner cursus

Start roeien in onze beginner cursus

TopRow heeft als doel de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Roeien is een gezonde sport, die je het hele jaar kunt beoefenen! Wij organiseren het hele jaar door Beginners cursussen, die u de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen in de wereld van de roeisport en te genieten van de prachtige Amsterdamse wateren. Leer roeien met professionele begeleiding, zonder de belemmering van een lidmaatschap.

Beginner cursus

De Toprow Beginner cursus is een programma dat is ontworpen om de basis van het roeien aan te leren. Deze cursus van acht weken is geschikt voor complete beginners, zonder enige roei ervaring. Onze ervaren coaches bieden begeleiding en ondersteuning, waardoor roeiers zich kunnen concentreren op het beheersen van de basis van de sport en vooruitgang kunnen boeken in hun eigen tempo. De cursus voor beginners is een fantastische kans om iets nieuws te proberen, je conditie te verbeteren en de kans te krijgen om te roeien op de prachtige rivier de Amstel, met haar mooie uitzichten en rijke geschiedenis van Amsterdam.

Overzicht van de cursus:
• Leer roeien in een 4 persoons stabiele roeiboot
• 1 uur per week les
• Roeien in een team
• Coaching en begeleiding door onze ervaren instructeurs
• Leuke cursus onderdelen zoals boord aan boord sprint races aan het einde van het cursusblok

Per cursus heb je 8 weken les.

Speciale ZOMER cursus van 4 weken is nu ook mogelijk. Kijk hiervoor bij onze Beginner Booster pagina.

Bij het afronden van beide cursussen is het mogelijk om door te stromen naar ons development programma, en je meer de verdiepen in het roeien!

Ervaring
Geen roei-ervaring vereist

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Januari – december
Cursusagenda

Prijs
€199

Uw eerste les
Houdt er a.j.b. rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in sportkleding, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op je wacht. De hoofdinstructeur van Team TopRow zal je voorstellen aan de roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
TopRow Amsterdam heeft uitstekende faciliteiten. De omkleedruimtes en douches zijn voor zowel groepen als individuen ingericht. Voor al de waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná de roeiles zal Team TopRow voor je klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kun je gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om je zo te kleden alsof je gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen of je samen met één of twee anderen opgeven. Als je graag samen met iemand in de boot wilt roeien verzoeken wij je om de voornaam en achternaam van diegene te vermelden bij het inschrijfformulier. Dan zorgen wij ervoor dat jullie samen worden geplaatst!

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus is speciaal voor iedereen zonder of met zeer beperkte roei-ervaring!

Wat gebeurt er als ik de beginner cursus heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de developed cursus. In de tweede roeicursus leer je in hetzelfde boottype meer snelheid maken, nog meer commando’s en kun je steeds grotere rondes door de stad maken.

En na de developed cursus?

Dan kan je starten met de expericenced cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen.

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus. Scroll even naar boven, daar kan je het inschrijfformulier vinden!

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvang je in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvang je dan een email met op welke tijd wij je hebben kunnen indelen. Daarna ontvang je nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. Je belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend vanaf 08:30 en avond vanaf 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €29.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten op het Roeicentrum, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kun je hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.

;