Roeicursussen

in Amsterdam

TopRow heeft als doel de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Roeien is een gezonde sport, die je het hele jaar kunt beoefenen! Wij organiseren het hele jaar door roeicursussen, die u de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen in de wereld van de roeisport en te genieten van de prachtige Amsterdamse wateren. Leer roeien met professionele begeleiding, zonder de belemmering van een lidmaatschap.

Ploegcursussen

Beginners cursus
1e cursus

De Beginner cursus is een programma dat is ontworpen om de basis van het roeien aan te leren. Lees verder.

Development cursus
2e cursus

Neem deel aan de tweede cursus bij het afronden van de Beginners cursus of bij enige roei-ervaring. Lees verder.

Experienced cursus
3e cursus

In deze derde cursus start je met het scullen. Het geeft je de kans om je roeivaardigheden uit te breiden. Lees verder.

Advanced cursus
4e cursus

Daag jezelf uit en breng je roeien verder! Lees verder. 

Expert cursus
5e cursus

Stap in ons expert programma als je minimaal 1 jaar ervaring hebt in het scullen. Ontwikkel je techniek met deze cursus. Lees verder. 

Skiff cursussen

Beginners cursus
LiteBoat

De Liteboat is een stabiele één-persoonsboot. De boot is licht en makkelijk wendbaar. Een ideale manier om het skiffen te leren. Lees verder.

Experienced cursus
Liteboat

Heb je de beginnerscursus in Liteboat afgerond, of heb je al skiff ervaring? Doe dan mee met deze cursus. Lees verder.

Beginners cursus
Hassle

De Hassle skiff is een smalle één-persoonsboot, voordat je hiermee kan starten is ervaring in de Liteboat vereist. Lees verder.

Experienced cursus
Hassle

Heb je de beginners cursus in de Hassle skiff afgerond? Of roei je bij een vereniging en wil je je techniek bijgeschaafd hebben? Lees verder.

Skiff intensiefweek
Alle niveau’s

Tijdens de Intensiefweek leer je verschillende onderdelen van het roeien. Je hebt langer de tijd om te leren roeien, en beter te worden. Lees verder.

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen of je samen met één of twee anderen opgeven. Als je graag samen met iemand in de boot wilt roeien verzoeken wij je om de voornaam en achternaam van diegene te vermelden bij het inschrijfformulier. Dan zorgen wij ervoor dat jullie samen worden geplaatst!

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus is speciaal voor iedereen zonder of met zeer beperkte roei-ervaring!

Wat gebeurt er als ik de beginner cursus heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de developed cursus. In de tweede roeicursus leer je in hetzelfde boottype meer snelheid maken, nog meer commando’s en kun je steeds grotere rondes door de stad maken.

En na de developed cursus?

Dan kan je starten met de expericenced cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen.

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus. Scroll even naar boven, daar kan je het inschrijfformulier vinden!

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvang je in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvang je dan een email met op welke tijd wij je hebben kunnen indelen. Daarna ontvang je nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. Je belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend vanaf 08:30 en avond vanaf 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €25.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten op het Roeicentrum, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kun je hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.

;