Beginner Booster

4 weekse zomer programma

Beginnende roeiers opgelet: TopRow biedt tijdens de zomervakantie een speciaal booster programma aan voor beginners!
Leer in 4 weken de basis van het roeien met 2x les in één week (juli óf augustus)!
Geen roei-ervaring nodig.

Beginners Booster Programma

De Toprow Beginner Booster is een programma dat tijdens de zomer maanden wordt gegeven.
In vier weken leer je 2x per week de basis van het roeien. Een fantastische manier om 2x per week buiten te sporten én daarnaast nog op vakantie te gaan!

Ons ervaren team aan coaches biedt professionele begeleiding en ondersteuning, waardoor jij deze mooie buitensport leert. Een mooie kans om je conditie te verbeteren en te roeien op de prachtige rivier de Amstel.

Overzicht van de cursus:
• Roeien in een 4 persoons stabiele roeiboot
• 2 keer 1 uur per week les
• Roeien in een team
• Coaching en begeleiding door onze ervaren instructeurs team

Bij het goed afronden van de roeicursus is het mogelijk om door te stromen naar ons development programma, en je meer te verdiepen in het roeien!

Wil je tijdens de zomer toch 1x per week les tijdens de 8-weekse cursus? Geef je dan op voor de zomer cursus via de Beginner pagina.

Ervaring
Geen roei-ervaring vereist

Duur
4 weken

Periodes cursussen:
Zomer juli (8 juli t/m 2 aug); of
Zomer augustus (5 aug t/m 30 aug)

Dagen 
Maandag & woensdag
Dinsdag & donderdag

Commitment
2 wekelijkse trainingen

Locatie
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Prijs
€199

Jouw eerste les
Houdt er a.j.b. rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in sportkleding, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op je wacht. De hoofdinstructeur van Team TopRow zal je voorstellen aan de roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
TopRow Amsterdam heeft uitstekende faciliteiten. De omkleedruimtes en douches zijn voor zowel groepen als individuen ingericht. Voor al de waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná de roeiles zal Team TopRow voor je klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kun je gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om je zo te kleden alsof je gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen of je samen met één of twee anderen opgeven. Als je graag samen met iemand in de boot wilt roeien verzoeken wij je om de voornaam en achternaam van diegene te vermelden bij het inschrijfformulier. Dan zorgen wij ervoor dat jullie samen worden geplaatst!

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus is speciaal voor iedereen zonder of met zeer beperkte roei-ervaring!

Wat gebeurt er als ik de beginner cursus heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de developed cursus. In de tweede roeicursus leer je in hetzelfde boottype meer snelheid maken, nog meer commando’s en kun je steeds grotere rondes door de stad maken.

En na de developed cursus?

Dan kan je starten met de expericenced cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen.

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus. Scroll even naar boven, daar kan je het inschrijfformulier vinden!

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvang je in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvang je dan een email met op welke tijd wij je hebben kunnen indelen. Daarna ontvang je nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. Je belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend vanaf 08:30 en avond vanaf 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €29.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten op het Roeicentrum, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kun je hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.

;